Wat we doen en waar we sterk in zijn.

Importeur en groothandel van verse snijbloemen en bladgroen.

The Green Corner B.V. is in juni 2015 opgericht door de neven Leon Star en Ted Schoneveld. Leon Star is een échte handelaar met gevoel voor de handel en de markt. In ruim 20 jaar heeft hij veel kennis en ervaring opgedaan in de bloemenhandel bij diverse exporteurs en groothandelaren. Ted Schoneveld heeft een bedrijfskundige achtergrond en beschikt over sterke fiscale- financiële- en organisatorische kennis. Zijn werkervaring buiten de bloemensector in combinatie met zijn studieachtergrond zorgen voor een frisse blik op de traditionele bloemenhandel. De combinatie van deze werkervaring, marktkennis en out-of-the-box denken zijn de belangrijke succesfactoren van ons bedrijf.

The Green Corner B.V. is destijds gestart met de import van ranonkels en anemonen uit Italië. Om het gat van de import in de zomermaanden op te vangen, is men de handel van siergrassen erbij gaan doen. Deze combinatie bleek succesvol want al snel was er behoefte aan extra ruimte en personeel. In de jaren die volgde zijn er veel productgroepen aan het assortiment toegevoegd zoals bladgroen, anjers, violieren, bloesems, heesters en droogbloemen. Hiermee werd The Green Corner B.V. een interessant adres voor het totaalpakket aan importartikelen zoals bladgroen en verse snijbloemen.

Importeur en groothandel van verse snijbloemen en bladgroen.

The Green Corner B.V. is gespecialiseerd in de daghandel van seizoensbloemen. De core business is de import van verse snijbloemen en bladgroen uit (Zuid) Europa. Hierbij heeft The Green Corner B.V. samenwerkingen met grote kwekers in Italië. Namens deze kwekers is The Green Corner B.V. de agent voor de afzet van hun handel in Nederland. De verkoop vindt plaats via FloraHolland onder de naam Bella Fiori. Maar ook via directe verkoop aan exporteurs, cash & carry’s, lijnrijders en groothandelaren.

Daarnaast is The Green Corner B.V. gespecialiseerd in productgroepen zoals bloesems, heesters, droogbloemen en noviteiten. Deze artikelen worden geïmporteerd van over de hele wereld; van China tot Turkije tot Chili. De afzet van deze producten vindt plaats via directe verkoop. En worden ook aangevoerd op FloraHolland onder aanvoerder Optimus.

In het voorjaar, de zomer en het najaar is The Green Corner B.V.  dé siergrassen specialist. In het seizoen heeft The Green Corner B.V.  tot 60 verschillende variëteiten in het assortiment. Hiermee is The Green Corner B.V.  de grootste siergrashandelaar met het breedste assortiment. Veel soorten zijn exclusief verkrijgbaar en worden niet aangevoerd via FloraHolland.

Een eigen netwerk van kwaliteit kwekers, service op maat en snelle aflevertijden.

The Green Corner B.V. is een van de beste daghandelaren in de bloemenveiling, met een breed netwerk aan kwekers in binnen- en buitenland. Hierbij zijn kwaliteit, service en snelle aflevertjden de belangrijkste unique selling points.

Het team bestaat uit voornamelijk ervaren collega’s met vele jaren werkervaring in de bloemensector. Aangevuld met enkele junioren die de juiste begeleiding krijgen van de senioren. Hiermee worden er nieuwe betrouwbare collega’s opgeleid die kunnen doorstromen naar de rol van senior.

Wordt klant en groei met ons mee!

Klant worden
Demo Shop